Tuesday, April 6, 2010

Comment About "Sudah La Ko"


Kindly Bookmark and Share it.
Twitter Facebook Technorati Digg This Stumble Stumble

"Go to hellllllll....!!!" Macam la dia tu Tuhan nak tentukan Syurga dan Neraka......

Pegi mampus la koooooo....aku tak kan maafkan ko sampai matiiii...!!!

Ish...ish...ishhhhhhhhh...dahsyat kan...sekadar ayat pembuka minda untuk anda semua.

Tapi inilah lumrah hidup manusia sekarang...takleh lari dari ayat2 sebegitu...saya pun sama je...banyak jugak kekurangannya...




















"Bodoh punya isteri......masak nasi hangittttt...bodohhhhh...x pndai masakkkk!!!"

Pendapat Saya: Selama kawen 12 tahun, sekali je isteri silap masak nasi...hangit beb...boleh ke nak marah dia cakap cmtu..??? Boleh ke..??? Boleh ??? SUDAH TENTU LA TAK BOLEH!!!!! Sape yang marah isteri cmtu, dia la yang bodoh!!! Bahlollll!!!

Semalam: "Thanks abang belanja ayang...thanks sebab bagi kasih sayang kat ayang...thanks ambik berat kat ayang selama ni...sayang abang sangat2....!!!"
Hari Ini: "Ko jantan tak guna.....nyah ko dari hidup aku...!!! Bangsat..!!!"

Pendapat Saya: Emmmmm...nak komen pe ek...gini la senang nak cakap...masing2 ade keburukan masing2...saya pun ngaku saya pun ade kelemahan diri jugak....kadang2 bila marah, sume yang tak patut kuar tu kuar jugak...bukan nak kata diri ni baik..cuma...yang mana keburukan yg bleh tampal ngan kebaikan ape yg dia buat semalam tu...tampal je la kan...untuk kesenangan dan kebahagiaan bersama jugak kannnn..kannnn..kannnn...

Awek: "Bukan ke u dah janji tak nak maki2 i dah ??? Hari ni maki lagi !!!"
Balak: "U la bongok !!! Buat i marah !!!"

Pendapat Saya: Ahhh sudah...gaduh la plak...soal maki2 ni kan..kadg2 dah jadi tabiat la..tapi kalu bleh..elakkan la..sebab takde yg baiknya dgn maki2 nih...




















Emmmmmmmmm...topik gini bukan sekadar nak bagi kesedaran kat korang je...tapi untuk kesedaran diri sendiri jugak...

Yang mana masa hidup lagi nihhhh...better la korang2 bermaaf2an k...tak salah memaafkan orang kan...yang pentinggggg...yg buruk tu jgn la diulangi....adiossssss korang2....selamat mengomen di sini kkkkkk......

P/s: Di kesempatan ini, saya ingin memohon jutaan maaf kepada kalian semua sekiranya saya terguna bahasa2 kasar dan mengguris perasaan anda...maafkan saya...i'm sorry...

Image Source:

23 comments:

syue on Tuesday, April 06, 2010 said...

hohohoho. nak komen apanya, sebab saya sendiri tk suka nak komen bnde cmni ; yg buat rasa annoying di hati ni.hehehe heart changes, so does the people.tk gituu? :) i'm still curious kenapa masa awal awal dulu bole sayang, cakap elok elok, but why not after dah setahun couple ke, dah kahwin ke. why eh? dah bosan ke?

f_aRa_aINa989 on Tuesday, April 06, 2010 said...

x faham kenapa orang perlu berubah....

zizie hazieqa on Tuesday, April 06, 2010 said...

huhu... erm, ni lah manusia.. kalau dh nama manusia, mcm2 boleh jadi, tak gitu??

muyukerukatika on Tuesday, April 06, 2010 said...

manusia dan manusia.melalui pelbagai perasaan.dri sndri yang mengawalnya supaya ta keterlaluan.sekarg maki hamun dah jd sebahgian hobi dan kdg kale dlm perhbgn tu ta sah klo ta mncrot o maki hamun.
sesunguhnya blog anda berkait rapat mengape manusia berubah dan akhirnya menjadi sebegini ckp ta tntu pasl. :) nice topic

butterflies Lovers a.k.a aZzA on Wednesday, April 07, 2010 said...

hurmmm, biler nafsu amarah dh nek kepala, otak xleh nk fungsi dgn betol kot~
tapi best la topik nih...ngeeee~

Alynn Notnot on Wednesday, April 07, 2010 said...

kata2 tu sebenarnya lahir daripada prsaan amarah yg mnguasai fikiran. dah tak waras, keluarkan kata2 camtu. sampai tak fikir baik buruk. lain kali kalau rasa nak makan org, trus2 la amik wuduk. sama2 kita igtkn semua org :D

HaiDa HiDa on Wednesday, April 07, 2010 said...

kadang2 kita tak perasan pertuturan kita seharian.. tpi kalu blh elak lah maki hamun tu.. byk lgi cara nk meluahkan perasaan pn... kata2 yg keluar dri pertuturan kita juga merupakan satu doa.. jdi bertuturlah bnda2 yg baik supaya ianya menjadi doa yg terbaik buat kita juga.. :)

Fakhrur Razi on Wednesday, April 07, 2010 said...

kalau orng yg dh biase kne maki nih mybe xkesah sgt
tapi kalau yg bru merase kne maki tuh xle terime sgt kowt

ashrafi on Wednesday, April 07, 2010 said...

namanya habis mani ssepah dibuang... selepas disedut semua kebaikan.. yang tinggal tak bermakna lagi.. entri di blog sya tak nak komen apa2 ke?

M a W a D D a H on Wednesday, April 07, 2010 said...

Setiap orang ada kelemahan dan kelebihan dia....Dan kita perlu menyedari dan menginsafi perbuatan dan perkataan yang tak elok dan memberi keburukan pada orang lain...kata-kata itu doa...

syahazrizal on Wednesday, April 07, 2010 said...

aku memang pantang kalu pagi2 dah dengar orang bermaki-makian..bercarut-carutan..bukan nak cakap yang aku tak pernah maki orang,tapi kalu lebih sangat memang tu yang patut diberi...

SwEetForEst on Wednesday, April 07, 2010 said...

nieyh yang di katekan perubahan dari OK ke KO !!!

MiSs TOrA on Wednesday, April 07, 2010 said...

huhu x sanggup kot kena maki sedemikian rupa..klo marah sekalipun klo smpai tahap mencarut tu mmg sgt x blh blah..

Dina Hasbulah on Wednesday, April 07, 2010 said...

orang kalau marah memang tak lepas dari maki. hurm :|

light 0F happiness on Wednesday, April 07, 2010 said...

kalau ye pun marah,jangan la sampai memaki
masalah takkan selesai, bertambah buruk ade lah :)

p/s pesanan untuk saya sendiri yangtak lepas dari silap dan salah :)

AzRi AzyAn on Wednesday, April 07, 2010 said...

biasalah manusia ni bila dh maarah mmg x ingt dunia..sume bnde kuar..ungkit sana sini...mmg xleh nk kawal kemarahan tu..

al-basri on Wednesday, April 07, 2010 said...

salam...
bagi saya caci maki itu adalah pengaruh dari persekitaran, gaya hidup atau dari bahasa itu sendiri. sesetengah orang sekadar ikut-ikutan. contohnya marah dengan perkataan F**k, S***t dan sebagainya.
rasanya semua itu tidak perlu, orang tak kata kita boleh berbahasa Inggeris hanya kerana kita sebut S***...

Jika di Malaysia, bahasa negeri yang kurang istilah kesat adalah bahasa Sabah. sedangkan bahasa melayu dinegeri saya (sarawak) berbunyi lembut tapi banyak istilah kesat dan kotor.
ini cuma pandangan saya secara peribadi, jgnlah ada yang marah pulak..uhuk uhuk...

terima kasih, blog ini memberi ruang yang banyak untuk kita berkongsi maklumat dan pendapat. teruskan sahabat...

Zie on Thursday, April 08, 2010 said...

Kadang buat aku ketawa sendiri bila baca. hahahaha.. Tapi kalau isteri masak nasi hangit sekalipun jangan kutuk.. Kena jaga juga perasaan isteri tu..

eyDa on Thursday, April 08, 2010 said...

em,, ntah la nk komen pe..hehe
tp kbykan couple cm2 la..ble time kapel sume bley trime baik buruk..
ble dh clash, mcm kuar..sume yg buruk2..
xde dh yg baek n manis..sume dh hilang~

nurulatiqah on Thursday, April 08, 2010 said...

entah lah, marah ni perasaan manusia. manusia pulak bila-bila je boleh berubah. Hari ni lain esok lusa belom tentu sikap dia gitu jugak. terpulang pada individu lah. ingt satu perkara je lah :
sabar separuh dari iman
:)

bdk_SkemA on Saturday, April 10, 2010 said...

pergh....ni klo yg kapling2 msti touching...oleh itu sama2 lah tolak ansur k..hehehe

Centado on Saturday, April 10, 2010 said...

hirgh hirgh hirgh...
:P

: bluedianthus : on Saturday, April 10, 2010 said...

spatutnya ada tolak ansur antara satu sama lain..:)

Post a Comment