Friday, April 30, 2010

Comment About "Kita Mula Dari Bawah"


Kindly Bookmark and Share it.
Twitter Facebook Technorati Digg This Stumble Stumble

Hekkkk ellehhhhhhhhhhhhh.....aku famous dari ko la weiiiiii....ko tu sapeeeeee......

Eh...eh...ehhhhhhh......berlagak ye koooooo.....

Ishhhhh...sedarkah anda bahawa kita semua bermula dari bawah... :)
















Senang nak citer...kali ni adalah kisah pasal attitude la...attitude orang yang lupa diri...orang yang tak sedar dia dulu start dari bawah jugak...

Orang 1: Mangkuk jamban betol la ko ni...bongok...bahloolllll...aku ni perfect...x penah buat silap...ko ape tau...mak aku beranak kan aku, aku terus jadi cerdik...bukan mcm ko...bengap buat keje...keje senang pun xtau ke...terhegeh-hegehhhh...

Kesimpulan: Orang di atas tu nak cakap dia dah tahap DEWA dalam buat keje...dia marahkan staf bawahan dia...maki2 ni ayat permainan dia di bibir...sebab dia kan dah naik pangkat...tak sedar diri betol la orang ituuuuu...dia dulu pun staf bawahan jugak...berlagak je lebih...

Orang 2: Saya ni kan famous blogger...ape barannnnnnn ngan blogwalking...orang dah kenal aku la weiiii.....

Kesimpulan: Wah...wah...wahhh...begitu terkenal dan famous ko yerrr...lupa diri ke wei...dulu bukan main ko ngan blogwalking ko...sekarang...nak sebut ayat BLOGWALKING pun dh menyampah ek...pandang la bawah sikit wei...ko pun dari bawah dulu2.....

Orang 3: Eh takkk...takkk...takkk...aku sejak azali duk atas2 je...mana penah duk bawah...x beshhhh duk bawah...aku kan artisssss...

Kesimpulan: Artis ek ko...??? artis keeeeee...artis undian sms orang...artis jual muka kot...mentang2 ko cantik...ko bleh la jual muka...jangan jual body skali sudah la yerrr...baru naik sikit dan lupa bawah dahhhhhh...tau atas-atas je...


















Kesimpulannya...kau kena pikir...kau kena ingat...kau kat atas...kau kena pandang jugak ape yang ade bawah ko...ko ingat ko kat atas tu lama keeee...

P/s: Kalau la pada masa aku di ATAS...tapi aku lupakan yang di BAWAH...aku lebih sanggup terus kekal di BAWAH...lu pikirlah sendiri...selamat berkongsi idea2 anda di sini...selamat comment... ;)

Image Source:

35 comments:

nouriyuko on Friday, April 30, 2010 said...

ne slalu happen kat kebanyakan makhluk yg dinamakan manusia...heheh..lagi2 melayu...bila da kat atas,mula la lupa bini,suami,anak,kawan n segalanya..n yg paling worse skali lupakan Allah..padahal rezeki yg diberi tu dtg nyer dari Allah..mari la kita muhasabah jup...nice entri...

fatint on Friday, April 30, 2010 said...

sesetengah yg dah berada di atas selalunya jadi seperti kacang lupakan kulit..
tapi, masih ada jugak yang tidak lupa yang mereka juga bermula dari bawah..

bdk_SkemA on Friday, April 30, 2010 said...

erm betul tu..attitude paling penting..klo bongkak tu ssh la..fikir2 kan lah...

nuriz on Friday, April 30, 2010 said...

btul2 tu hehe bila tgk bulan di langit jgn lupa rumput di bumi ewahhh

.hani fareza. on Friday, April 30, 2010 said...

saya ade kwn.
gile bajet perfect.
org buat sume ta kene.
bile die buat, sume bagus.
ta fham org sekarang

akuvision on Friday, April 30, 2010 said...

memang kita semua mula dari bawah, sapa yang bajet bagus tu cuba pandang bawah, ada yang kena tolak balik ke bawah ke?

ツbieaz@bie Azreenaツ on Friday, April 30, 2010 said...

attitude macamne selalunya kita jumpa!!
Berlagak bukan main mudah lupa diri.Sakit hati gak nak layan orang macamne...
semuanya die aja yang betul...

Azrul Hisham on Friday, April 30, 2010 said...

hidup ni umpama roda...sometimes kita berada dibawah, sometimes kita kat atas dan boleh jadi akan jatuh ke bawah kembali...siapa tahu kan....hukum karma... :)

Brother One on Saturday, May 01, 2010 said...

Sabar,ayatnya emosi...apapun benarlah ungkapannya, kita seperti bayi yang cuba memahami bahasa. Untuk pelbagai bidang-ilmu yang luas.

butterflies Lovers a.k.a aZzA on Saturday, May 01, 2010 said...

biasalah tuh..manusia kan?
hurmm tapi mmg tak ptot..kena beringat, tol x?
mcm ofismate aku,
hurmm skang nih.. mentang2 dgn kuasa tertinggi dia, sume org dia wat mcm kuli dia..eishhh geram!!
padahal dulu pon, dia tuh start dari bwh jugak..

al-basri on Saturday, May 01, 2010 said...

gambar tu menarik..haha

kalau artis dia ada prinsip berbeza, bak kata orang putih "hide of rhinoceros". walaupun dia juga mula dari bawah, tapi dia ada kulit setebal badak sumbu demi nak jaga 'standard' kononnya.

Tapi kalau orang biasa seperti kita, perlu ada ego yang cukup tinggi untuk lupa dari mana kita bermula. semoga kita boleh saling berpesan-pesan dan tidak lupa diri.

terima kasih

tiKa_AkiTa on Saturday, May 01, 2010 said...

conclusion... abah sy lagi femes la.. ngeee/.. n3 bru... kesayangan ku

Melanau Blogger on Saturday, May 01, 2010 said...

kalau dapat duit lebih, jgn lupa bersedekah.
itu satu cara untuk mengingatkan diri.

Nurcahaya Atikah on Saturday, May 01, 2010 said...

macam kat sklh... bila dah jd KP(Ketua Pengawas), dah tak sedar diri.... suka marah2 org... pastu b'lagak di depan semua org yg dia 2 KP...

syue on Monday, May 03, 2010 said...

entry yg best! :) attitude mcm ni, mmg bersepah boleh jmpe kt mana2 ohh! btw,gambar yg dipilih tu mmg kena lah. syok ohh gmbr best :D

Centado on Monday, May 03, 2010 said...

panjat!
jangan x panjat!
heheh...

MissXYZ on Monday, May 03, 2010 said...

salam
semua mula dari bawah
semua asal dari tanah
apahal nak berlagak?

peace no war =)

ashrafi on Monday, May 03, 2010 said...

Minta dijauhkan dari perangai sekeji itu...

Na'udzubillahiminzaalik...

Wanita Timur ( Syifa Rosli ) on Monday, May 03, 2010 said...

semoga Allah jauhkan perangai camtu ..
Ya Allah Minta jauhkan lah sikap camtu, simpangkan jauh2..

salju on Tuesday, May 04, 2010 said...

yeah..masing2 ada cara dan kesesuaian nak berblog..atau menjalinkan hubgan dgn blogger lain mengikut situasi...

biarlah bagi komen secara ikhlas bukan ikut emosi..

walaupun ada blogger yang komen melalui chatbox jer...nak wat camner..takkan nak paksa dia komen entry kita..syukurlah dia singgah di chatbox..ada jugak yang jadi silent reader...

semua kita sokong..mungkin ada yang sibuk bekerja tapi masih mahu blogging...tak pe lah..bergantung kepada masa lapang seseorang..

kalau dia ada masa boleh lah dia fikir nak komen tentang n3 kita..
kalau tak, mungkin dia just nak baca dan mengikuti perkembangan kita jer..

entry yang menyedarkan kita tq..

Fakhrur Razi on Tuesday, May 04, 2010 said...

btol tuh..
mmg sifat manusia berasa ego ngn yg berada dibawah..
kne igt larh mati kita sama2 di bawah juga nnti

impish_yatie on Tuesday, May 04, 2010 said...

hidup ni mcm roda...tak selalu kite kt atas, dan tak slalu kite berade di bawah...;) jd, play nice..okie..u know the rule

aida shah on Tuesday, May 04, 2010 said...

heheh...adat dunia, tapi hidup nie umpama roda, jap kat atas jap kat bawah......

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi on Tuesday, May 04, 2010 said...

hanya Allah s.w.t aje sentiasa di "Atas"

TK on Tuesday, May 04, 2010 said...

Apa barang blogwalking..??hehe. Esok you tu.. kalau dah jadi famous blogger janganlah sombong ye. Sorry la before this tak sempat nak komen. Ahkak busy you..Anyway suka posting ni. Mmg betul..ramai org kat dunia ni tak sedar diri..

Adila Ady on Tuesday, May 04, 2010 said...

hidup umpama roda...biasa dengar kan..?

tehr on Tuesday, May 04, 2010 said...

harap2 dewa2 kat atas nun turun baca catatan yang bagus ni...

kalau tak ada tiang kat bawah ni, atap yg kat atas nun pun jatuh menyembah bumi

: bluedianthus : on Wednesday, May 05, 2010 said...

stju..jangan lupa diri kalau dah sampai awan...:)

Alai on Wednesday, May 05, 2010 said...

Realitinya kita bermula dari bawah. Hidup umpama tayar di roda. Sama le tu. Tapi jangan kita lupa diri kalau kita sudah di atas. (berjaya). Ingatlah itulah adalah sementara. " Kalau jatuh mesti kebawah" Pernah kita dengar kita jatuh ke atas? Hik... Posting yang menarik.

M a W a D D a H on Wednesday, May 05, 2010 said...

apa-apa pun yang dibuat, walau macam mana sekalipun memang bermula dari bawah...

muyukerukatika on Wednesday, May 05, 2010 said...

manusia sama je cume peredaran masa yang membuatkan berubah.tetapi masa memang penting
tetapi diri sendiri kene pikir.kalau tidak, boleh lupa diri tu sbab kehidupan lingkaran hidup.macam roda.kehidupan berputar.ada kat bawah atas.sume kene pikir dulu.tapi dasarnya adalah bawah kalo tade bawah tade atas.
tapak permukaan permulaan. :)

light 0F happiness on Thursday, May 06, 2010 said...

salam..

hidup ni kan umpama roda, kadang2 duk atas, kdg2 duk bawah.
kite berjaya pun sebab Allah bagi kite peluang. nak uji kite.
sape2 rasa diri die mcm ni:D cepat2 la bertaubat. takut kena tarik nikmat plak nanti..

Sang Karipap on Tuesday, May 11, 2010 said...

Mak oii..ramainya beratur nak bagi komen. Nama blog pun dah sempoi.. "Your's Comment"..hahaha. Nice!

Berkaitan dgn entry kali ni, mcm orang2 kat atas saya dah bgtau la kan..hidup ni umpama roda..karma la..macam2 lagi lah. Biasa la tu manusia lupa daratan..kalau tak dari mana datangnya peribahasa "bagai kacang lupakan kulit" ?

Bila hati dan perasaan dah jadi bongkak, dah bajet terer...itu pasal la produktiviti makin kurang. Kalau dia sorg blogger, post dia makin lama makin tah hape2. Kalau dia sorang bisnesman, bisnes dia makin lama makin merudum. Kalau dia sorg pemimpin, pimpinan dia makin lama makin haprak.

Sebab apa? Sebab perasaan takbur, ujub dan bongkak tu la..hehe

Sori bagi lecture kat sini..haha~



Jom singgah blog saya pulak :D

Bila Karipap Boleh Bercakap

dya on Friday, May 14, 2010 said...

ada jugak org yg tak prnh mula dr bwh.. cthnye: org yg cpt nak jd femes.. mcm yg slu jd dkt univrsity.. de la crtain ppl yg akn pleh kwn dr golongan2 hot je.. dia dlunye org tak prnh trign sbut nme, bile gosok2 org femes, terus jd femes skli.. sbb tu lupa dri ya amat!

Mohd Shahrul Hafizi on Saturday, May 22, 2010 said...

Aku tak suka orang kaya/perasan kaya yg berlagak dan sombong. Rasa nak hempuk je. Sedihnya. Bukan sahaja negara kita banyak maksiat tapi budi bahasa pun rendah sangat. Huhuhu.

Post a Comment