Tuesday, April 20, 2010

Comment About "Selalu Lambat"


Kindly Bookmark and Share it.
Twitter Facebook Technorati Digg This Stumble Stumble

Pukul brape sekaranggggggggggggggg......????? You selalu lambattttt laaaaaa.....!!!! Sape tak marahhhh...!!!

Hehehe...kali ni nak share about kes selalu lambat plak...hope anda semua dapat kasi pendapat k...














Kes 1: Awak selalu lambattttt...janji tengah hari nak ambik iiiii...skrg dah pukul baperrr...??? Dah nak asar tau takkkk...!!!

Aku Komen: "Awak" di atas tu x kisah la laki ke pompuan k...marah pulak laki kalu cakap laki je lambat...pompuan pn lmbat jugak pe...hehehe...

Kes 2: Jamil, kenapa sejak dua menjak ni awak asyik lambat je datang opis..??? Hobi awak ke masuk lewat..???

Aku Komen: Hehehe...aku gelak dulu...hehehe...gelak lagi...tayar pancit la tadi bos...anak demam kena bawak pi klinik...jalan jem bossss...macam2 alasan kan...anda bagaimana..???

Kes 3: Anda bukak TV3 pukul 8 malam untuk tengok berita...tup tap...tv3 tulis "Siaran berita terpaksa ditunda kerana pembaca berita kami belum tiba. Harap maaf."

Aku Komen: Ade ke camtu ek...hahaha...takde la kannnnn...tu sekadar nak bagi korang2 faham la...kasi korang2 panas skit bagi sape2 yg selalu lambat tu...tak sedar lagi tak tau la aku...






















Kesensitifan kes lambat = lewat = not ontime = not punctual...and banyak lagi yg sama maksud dengannyaaaa....harap korang2 sedar la sikit kes2 gini k...tinggalkan comment k..TQQQQQ...

P/s: Sebab kerap lambat ni la bleh jadi kena buang keje kan...soooo...nak lambat lagi ke...??? hahahahahaha...

Image Source:

30 comments:

fatint on Tuesday, April 20, 2010 said...

memang geram betul dengan orang yang tak punctual ni..
selalunya..bukan selalulah tapi setiap kali janji apa2 aku selalu datang awal sikit atau tepat pada masanya..tak pernah lambat..
so, kalau berhadapan dengan orang yang suka lambat ni rasa nak marah je dia..kalau setakat lambat beberapa minit takpe lagi..
kalau sampai berpuluh minit memang hangin la ,,

EDDY DY on Tuesday, April 20, 2010 said...

Betul2..buat sakit ati jer...kdg2 segala program terpaksa dibatalkan...tunggu punya tunggu kita jadi macam tunggul...nak pergi mana2 pun susah....

Centado on Tuesday, April 20, 2010 said...

u tu selalu lambat
yg I tu selalu ke cepat?
hehehe

light 0F happiness on Tuesday, April 20, 2010 said...

memang geram dgn org yg x pnctual!! tp, kalau alsan dia munasabah.. dimaafkan :)

SwEetForEst on Tuesday, April 20, 2010 said...

sbb pe u dtg lambat???
sbb u duduk jauh..
i tu boleyh la dtg cpat..
sbb i duduk dekat..

cube bc abc..sape sampai dulu??
u ke i???
hehehe..

^__^

Nurcahaya Atikah on Tuesday, April 20, 2010 said...

x perr larr... lambat pun lambat juga kan!!! setiap manusia pun pasti pernah terlambat juga.... Saya pun pernah lambat... hahahaha

dya on Tuesday, April 20, 2010 said...

tgk tak cite dallas divas and daughters dekat 712?
from that reality show, i think lambat ni boleh jadi habit and kita yang lambat ni boleh pijak kepala orang lain..
sebab?
kita da tau da orang da faham perangai kita yang suka lambat..
so, mula la nak jadi melampau..
kan?
tapi lama lama kesannya we'll be excluded from others

Anonymous said...

ehmmmm awak bukan ke selalu datang keje lambat jugak wahahaha...

/Dayah//Nurul/ on Tuesday, April 20, 2010 said...

jgn lambat dtg kerja

al-basri on Tuesday, April 20, 2010 said...

saya sangat pasti kebanyakan orang Malaysia mengalami masalah ini.
mungkin kita boleh belajar menghormati orang yang sedang menunggu...
kerana kita juga akan ketinggalan dalam banyak hal bermula dengan masalah 'waktu'

terima kasih

ツbieaz@bie Azreenaツ on Tuesday, April 20, 2010 said...

Betul tuh wat naik geram gak dgn org yg x pnctual!!!
Macam2 alasan diberi....itu ini...
kalau setakat beberapa minit xgak ape dapat dimaafkan...
kalau dah berjam2 sakit ati gak nak tunggu membuang masa

butterflies Lovers a.k.a aZzA on Tuesday, April 20, 2010 said...

hahaha..btw aku mmg selalu lmbt gi keje (sejak keje kat tmpt baru nih)..ngeeee~ :P mybe sbb environment aku mcm tuh, so aku pon terikut
tapi utk hal2 appointment dgn klien, kawan2 dan bf, aku punchtual. sbb aku jnis xsuke org tunggu aku. bia aku tggu diorg~ huhu

rizal jabai on Thursday, April 22, 2010 said...

lambat ni selalu dikatekan janji melayu...persolannye..betol ke melayu je yg asik wat janji...huu..melayu jugak yg mudah lupa..maybe sbb terlupa tu yg terlambat..hehe

ashrafi on Thursday, April 22, 2010 said...

selalu lambat tapi bagi alasan cepat...

M a W a D D a H on Thursday, April 22, 2010 said...

orang lambat selalu rugi...hehe

MissXYZ on Thursday, April 22, 2010 said...

haha... kadang-kadang aku pun lambat.... wohaaaaaa...
menepati masa tu sangat penting itu sja... =)

Fakhrur Razi on Thursday, April 22, 2010 said...

urm btol gak tuh..
yg xle bla tuh bler dpt gelaran 'malaysian's time'
class nih start ikut waktu malaysia ke ap?
dh mcm tabiat buruk orang2 kte slalu xamik serious about time..

TK on Friday, April 23, 2010 said...

Tak baik tau tak menepati janji...bedosa..hehe..Janji puk 9 pukul 12 baru dtg. Baik tak payah datang terus!! Memang tak reti tgok jam sungguh!!!

muyukerukatika on Friday, April 23, 2010 said...

haha kalau kisah macam ney dekat sekolah pon popular dekat kolej lagi la.memang geram.tapi kadang2 berguna gak orang2 macam ney tyme nak buat presentation.saja kasi lambat2.

najla on Friday, April 23, 2010 said...

tgk keadaan la lambatnye tu..lambat nak ke mane? klu gi keje or de prgrm penting memang x patut r lmbt..tapi klu nk dating, nk jalan2, dgr la dulu penjelasan si die...x yah marah2..kite x taw masalah die kann..haa

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi on Friday, April 23, 2010 said...

lambat bersebab takpe kot...

Alynn Notnot on Friday, April 23, 2010 said...

benci la kes cmni. mcm kes "janji melayu" la jgk.

bdk_SkemA on Friday, April 23, 2010 said...

lambat2 = jam melayu...hahaha

dh jd kebiasaan org kita nihh...

risal's blog on Saturday, April 24, 2010 said...

kalo ini sih dah jadi budaya...hehehehe
sulit nak di hilangkan...

salam tuk semua teman blogger...kunjungi juga blog aku ya....

hans on Saturday, April 24, 2010 said...

hahahahaaha
selalu macam tu terjadi

syahazrizal on Saturday, April 24, 2010 said...

tak kisah datang lambat ke cepat ke yang penting datang...

Zazas on Saturday, April 24, 2010 said...

tunggu orang lambat memng buat kita sakit hati kan!
pernah kami nak bergambar untuk majalah sekolah, guru2 berkumpul awal2 jam 8.30am, tapi dek tunggu guru2 lambat ni jam 9.30 baru jadi. alasan pergi breakfast dulu.!!

: bluedianthus : on Saturday, April 24, 2010 said...

Bengang giler klu selalu lambat , selalu kita je yang kene tunggu,,,adui..makan hati...

mello on Sunday, April 25, 2010 said...

melambat-lambatkan dalam buat benda tak elok tu bagus sbb kalau kita lambat-lambatkan insyaAllah terbatal hasrat nak wat benda tak elok tu.. =)

syue on Wednesday, April 28, 2010 said...

wakakakaka. yang kes no. 3 tu tk boleh blah. hahahaha. klu ada kes cmtu, tk tau lerr nak ckp apa. tk masuk akal langsung xDD

Post a Comment