Friday, August 6, 2010

Comment About "Salah Ke Aku Ni Orang Kelantan"


Kindly Bookmark and Share it.
Twitter Facebook Technorati Digg This Stumble Stumble


PERINGATAN : Topik ini bukan berniat nak sakitkan hati anda rakyat Kelantan Darul Naim....Tapi sekadar pedoman buat semua supaya menjaga budi bicara anda.....Ingatttttttt tuuuuuuuu......


































Emmmmm......boleh tahan ayat di atasssss......aku nak pesan awal2 niiiiiiii.....tak payah la nak comment bukan2 kat sini yerrrrrrrr.......

Soal gini pasal attitude laaaaaaaaa.....masing2 ade otak peeeeeeee.....lu pikir la sendiri........

P/s: Orang Kelantan di luar sana....tak perlu la anda membangkitkan kemarahan anda sebab benda2 gini yer....yang penting kita sebagai rakyat Kelantan.......banyak2 bersabar la k....sesungguhnya kita hidup di dalam negeri yang aman sejahtera.....semua ini adalah PERMAINAN EMOSI....yang penting....kita tahu mengawalnya.......jangan nak kuar ayat secara meluluuuuuuuu....pikir dulu sebelum buat.... ;)

30 comments:

+akufobia+ on Friday, August 06, 2010 said...

haha.diamkan je.kang bertekak je memanjang,orang luar sorakkan je.suka tengok orang lain gaduh.

pupel on Friday, August 06, 2010 said...

bencila orng suke bersifat kenegerian ni

TK on Friday, August 06, 2010 said...

I org Selangor tapi sangat perasan org kelantan mmg byk yg hebat2.
Org Melayu yg berjaya pun ramai dr kelantan.
eeee..tak baiklah kata org negeri tu jahat org negeri ni jahat..
Yg org kelantan buat baik kita kena hargai juga..Org jahat ada kat mana2.

light 0F happiness on Friday, August 06, 2010 said...

salam ukhuwah..
kenapa diskriminasi sangat?
orang kelantan ramai dalam sektor kerajaan sebab dorg memang pandai. Di U saya sendri ramai kelantanese.. sebab apa? sebab otak geliga. Kenapa nak blame Nik Aziz? kenapa blame pemimpin yg sgt bersederhana & mengaplikasikan islam dalam pemerintahannya. Lagi satu, org kelantan ke selangor ke sume org Malaysia,sesama islam plak tu. kalu semua asyik nak menjatuhkan sesama sendiri, sampai bila MALAYSIA NAK MAJU???

Anonymous said...

KALO ORANG KELANTAN OPEN MINDED SKIT N TAK FIKIRAN SEMPIT TAKDELA ORG NAK MENGATA .. EVEN ADA ORANG KELANTAN SENDIRI PON TAKNAK KAHWIN DENGAN ORANG KELANTAN...

Anonymous said...

pe kata buat tajuk 'LELAKI PANAS BARAN KAKI PUKUL" PLAK..

akuvision on Saturday, August 07, 2010 said...

kawan saya ada orang kelantan, secara jujur mereka lebih rajin

al-basri on Wednesday, August 11, 2010 said...

salam,
tak sangka sampai begitu sekali...takut saya..hehe

mello on Friday, August 20, 2010 said...

ak orang kelantan.. ak ok je.. kawan-kawan ak dari semua negeri ada.. dah borim dah tgk isu ni.. apa yg penting? jaga la agama & perpaduan.. =)

p/s: suka ayat Tuan Guru Nik Aziz yg ni ; seluas-luas sawah padi, tak semua padi menjadi, ada yang rosak disebabkan serangga perosak..

syue on Monday, August 30, 2010 said...

ee, racistnya. tak elok la mcm tu. kita kn 1 malaysia!

nuriz on Wednesday, September 01, 2010 said...

peace 1 malayasia..kira patut bersatu menentang perpecahan dan ancaman luar mahu pun dalam. Malaysia kecik je..lu pikir le sindiri..ahak!!

DaHLia on Wednesday, September 01, 2010 said...

bro kelate ke? baru tahuuuu

ashrafi on Wednesday, September 01, 2010 said...

salam..

post tu dah lama dan pernah membaca topik mereka. dan si 'pengkomen' tu.... hmmmm....

Ampuan Awang on Wednesday, September 01, 2010 said...

'Orang Kelantan'? aku tiada apa2 masalah dengan 'Orang Kelantan', malah aku bersyukur sebab berjaya menguasai slanga 'Kelate' dalam tempoh masa tak lebih seminggu! Sifat kenegerian perlu ada dalam diri mana2 masyarakat Malaysia tapi kenalah pada tempatnya. apa yang penting, aku mampu bercakap kelantan dengan fasih sekali. itu saja, aku bangga. mengapa? sebab aku orang luar dari kelantan; aku budak Sabah ;)

shameel Iskandar on Wednesday, September 01, 2010 said...

saya org kelantan. saya hairan napelh boleh wujud sentimen anti-kelantan dlm klangan blogger dan kat FB. mcm mat indon plak. Sejujurnya, sy berkawan dgn semua org. Jgnlh kerana segelintir org kelantan berkelakuan buruk maka kelantan trus diperangi. Ingatylah tok kenali, tok bachok, tok selehor , tuan tabal dan lain-lain ulama terbilang nusnatara adalah anak kelantan.

HaiDa HiDa on Thursday, September 02, 2010 said...

salam tuan blog..
saya pun dah malas nk amik tahu hal ni.. tapi bila terbaca komen kat atas tu ada gak la sakit hati kan sbb saya juga anak jati kelantan.. tapi saya berkawan ngan semua orang.. oang kelantan wat salah sikit senang jerr orng nampak dan tuding jari.. tapi semua tu dah biasa.. tak kisah la apa org nak kata jnji kami tahu siapa kami.. kepada warga kelantan, kita terima semua ni ngan sabar, jgn cepat melenting ya.. insya'allah ada hikmah di sebalik semua ni.. dan kepada warga luar kelantan, terima kasih byk2 kerana kita masih satu malaysia..

Fia Abas on Thursday, September 02, 2010 said...

fia pn org kelantan hehe

erm..attitude ni atas didikan yg diterima msg2..xkesahlah org negeri mane pon kalo dh salah didikan akan jd jahat jugak...

jgn sbb segelintir org kita nk salahkan satu negeri..

islam xsuruh kita bmusuhan..waima dgn org blainan agama, apatah lg seagama =)

sygilah perpaduan n keamanan yg kita ada hari ni =)

aKu NaKaL on Thursday, September 02, 2010 said...

owh.. sangat menarik topik ni.

apepun. bukan salah ibu mengandung kalau terjadi ape2 perkara yg tak baik. kalau dah lahir dkt negeri mana2 tu, redha jer lar.. cuba perbaiki mana2 kelemahan yg patut.

mungkin banyak faktor boleh diperlihatkan disini. bukan specific pd satu2 perkara je. jangan suka menyalahkan orang lain shj, usahalah memperbaiki diri kita kepada yg lebih baik, kdg2 kita juga melakukan kesilapan. insyaAllah, dgn kebaikan yang kita ada akan dapat mengubah (pandangan) org lain juga..

open ur mind, follow the rule (jalan kebenaran), thinks positively, be smart..

semua org boleh berubah.
kadang2, ari ni baik, sok boleh jadi kejam.. begitu juga sebaliknya..

who knows?? except Allah.. x)~

syahrilhafiz on Thursday, September 02, 2010 said...

ada lagi orang macam ni..
entah nak berpuak jgn sampai cam tu sekali..
sifat yang tak kena, mesti jelez tuh...

Anonymous said...

kalau takde angin, masakan pokok bergoyang

nosembilanbelas on Thursday, September 02, 2010 said...

humang hai...kalo omak den terbaco nie..mau di ligan orang yang ber kecek tue

Azza ShanShan on Thursday, September 02, 2010 said...

maka aih! camtu lak.
org2 mcm kat ats tu la yg boleh
mnjatuhkan melayu sndiri.
org luar ambik ksempatan jep.

Azza ShanShan on Thursday, September 02, 2010 said...

sikap tak mlambangkan negeri.
kalau dah buruk prangai,
mana2 pon same jep.

mizzura on Saturday, September 04, 2010 said...

begitu juga dengan orang KL..ramai cakap sosial etc. kalo KL mesti cakap sosial...maybe bila orang negeri lain berhijrah ke suatu negeri and membudaya kan negeri masing-masing buat negeri2 lain tak suka kot..anyway..rileks la..suma dok kat malaysia..pakai ringgit malaysia jugak..:-)

Meow on Saturday, September 04, 2010 said...

bosan aku dengan topic yang tak sudah2 nak habis...

org kelantan ke orang lain sama jer...semua ada perangai buruk masing2...so pepandai lajaga perangai tu ok...

dan yang penting perasan PHD tu sila buat jauh2 n ilmu agama tu biar kasi kuat sikit...

Fakhrur Razi berkata on Sunday, September 05, 2010 said...

erm xslh pun..
xelok la kalau dngki dgn seseorg pun kte snggup ckp cmtuh

tricksrex on Monday, September 06, 2010 said...

alahai
mende memang saje nak kasi mendidih darah je
takde ape pon
kate 1 malaysia?

muyukerukatika on Friday, September 17, 2010 said...

pe gune 1 malaysia n kalau smpai part cmney aku ye membiarkan je

Anonymous said...

bro ni citer pasal politik tp perangai yg ado..camni ke gayenye klu nk jd pemimpin...
kompem hancus malaysia ni klu bro ni menang election..
sokong!!!ni mesti kes jeles ni..wahaha..nonsense

Eh , lupe plak name saya ape . on Wednesday, October 13, 2010 said...

ahahah , ta bleh blah . jelous cam kambing !

Post a Comment